Як навчити собаку кататися на скейтборді: 9 кроків до досконалості

Крок 1: Підберіть правильний скейтборд

Насамперед – знайдіть відповідний вашому собаці скейтборд. Шукайте дошку, яка приблизно на пару сантиметрів ширша за відстань між зовнішніми краями лап вашого собаки, коли вона стоїть у своїй звичайній стійці. Собака повинен спокійно вміщатися на скейті всіма чотирма лапами

Краще навчати собак на простих скейтах, старих моделей, з невеликим розгоном при поштовху. Не варто відразу купувати щось наворочене з останньої колекції – раптом ваш собака жодного разу не скейтбордист і їй більше до вподоби диванінг. Або ви – жодного разу не інструктор зі скейтбордингу і здуєтеся після першого заняття.

Як навчити собаку кататися на скейтборді: 9 кроків до досконалості

Крок 2: Познайомте собаку зі скейтом

Краще уявити собаку і скейтборд один одному в кімнаті з м’яким покриттям, щоб гуркіт коліс не налякав собаку і не зіпсував знайомство. Заохочуйте собаку за будь-який інтерес до нової іграшки. Поближче познайомте собаку зі скейтбордом: повертайте його в різні боки, покрутіть колеса, постукайте по підлозі. Спостерігайте за собачою реакцією. Якщо собака переверне скейт і гратиметься з колесами, вирішивши, що так цікавіше, переверніть його назад. Якщо скейт їй не цікавий, відкотіть дошку від неї, щоб розбудити інстинкт переслідування. Хваліть і пригощати за будь-які спроби застрибнути на скейтборд, але не забудьте при цьому закріпити його, щоб він не покотився і не відбив інтерес раніше часу. За кілька хвилин приберіть дошку і дайте собаці відпочити від нового знайомства.

Крок 3: Почніть навчати свого собаку вставати на скейтборд

Закріпіть дошку так, щоб вона не рухалася. Як і раніше, заохочуйте собаку за будь-який інтерес до скейтборду, але особливо хваліть і пригощайте, коли він поставить одну або кілька лап на дошку. Повторюйте вправу до тих пір, поки ваш собака не покладе лапу на скейтборд відразу ж, як тільки ви поставите його перед нею.

Крок 4: Привчайте собаку ставити більше лап на скейт

Хваліть свого собаку за будь-який інтерес до скейтборду, іноді пригощайте за те, що він ставить одну лапу, і завжди активно хвалить і пригощати, коли він ставить дві лапи або більше.

Якщо ваш собака перестає намагатися отримати частування, починає обурено гавкати або скиглити, заберіть скейт і повторіть спробу пізніше або поверніться на попередній крок.

Крок 5: Почніть переміщати скейтборд на кілька сантиметрів вперед, як тільки ваш собака поставить на нього лапи

Спочатку ваш собака, швидше за все, прибиратиме лапи, як тільки скейт почне котитися. Постарайтеся пригостити собаку ласощами за мить до того, як вона злізе зі скейтборду. Суньте ласощі прямо їй у пащу, щоб собаці не довелося сходити з дошки, щоб дістати його. Переходьте до наступного кроку, тільки коли вашому собаці буде зручно тримати дві лапи на дошці, що рухається, на відстані не менше метра.

Як навчити собаку кататися на скейтборді: 9 кроків до досконалості

Крок 6: Поставте собаку так, щоб вона повністю стояла на скейтборді

Перестаньте заохочувати свого собаку, коли він просто цікавиться дошкою, і лише іноді винагороджуйте за те, що він ставить дві лапи. Активно хвалить і пригощати, коли собака стоїть на нерухомій дошці всіма чотирма лапами. Як тільки собака стане стабільно вставати на дошку, рухайтеся далі.

Крок 7: Повільно покатайте скейтборд назад і вперед зі собакою, що стоїть на ньому

Переконайтеся, що скейтборд не надто сильно тремтить, поки ви його катаєте. Хвалите і пригощайте свого собаку за те, що він залишається на дошці, що рухається.

Крок 8: Попросіть собаку самостійно стати на скейтборд

Торкніться дошки і промовте потрібну команду (наприклад – «Кататися» або «Скейт»), щоб ваш собака став на скейт. робить те, що потрібно.

Крок 9: Продовжуйте вправи, поки ваш собака не буде виконувати команду, не чекаючи від вас нічого, крім похвали.

Крок 1: Підберіть правильний скейтборд Насамперед – знайдіть відповідний вашому собаці скейтборд. Шукайте дошку, яка приблизно на пару сантиметрів ширша за відстань між зовнішніми краями лап вашого собаки, коли вона стоїть у своїй звичайній стійці. Собака повинен спокійно вміщатися на скейті всіма чотирма лапами Краще навчати собак на простих скейтах, старих моделей, з невеликим розгоном…

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *