Краса шкіри: чому на тілі з’являються чорні крапки і як з ними впоратися

Вони з’являються на крилах носа та щоках, на лобі та підборідді. Не обходять стороною спину, плечі та груди. Чорні точки або комедони – одна з найпоширеніших проблем зі шкірою. Якщо всі твої спроби позбавитися цих дефектів зазнали провалу, прочитай цю статтю. Певно, ти робиш щось не так.

Комедони – це забруднення в порах шкіри, що виникають через підвищену роботу сальних залоз. Себум, що виділяється, закупорює пори, утворюючи чорні крапки. Не варто думати, що це лише підліткова історія. З цією проблемою можна зіткнутися у будь-якому віці!

Краса шкіри: чому на тілі з'являються чорні крапки і як з ними впоратися

Причин появи комедонів безліч:

  • Гормональний дисбаланс (наприклад, високий рівень тестостерону чи естрогену).
  • Порушення правил гігієни, що спричиняє розмноження хвороботворних бактерій (неякісне очищення шкіри, використання брудних кистей для макіяжу).
  • Застосування косметичних засобів, які не підходять твоїй шкірі.
  • Звичка постійно чіпати обличчя немитими руками.
  • Захворювання шлунково-кишкового тракту.
  • Неправильне харчування (надмірне споживання солодкого, борошняного, жирного, алкоголю).
  • Алергічні реакції та вживання лікарських засобів.
  • Кліматичні умови, стрес.
  • Генетична схильність.

Краса шкіри: чому на тілі з'являються чорні крапки і як з ними впоратися

То як же позбутися чорних крапок?

На жаль, єдиної інструкції для всіх не існує. Найголовніше правило – не намагайся видавлювати їх самостійно. Ти можеш не тільки пошкодити капіляри, але ще сильніше розширити пори, що призведе до більш інтенсивного накопичення бруду. Щоб не загострити ситуацію, краще звернутися до дерматолога-косметолога, який підбере відповідний догляд і при необхідності випише аптечні ліки. А можливо навіть дасть направлення до профільних лікарів: гастроентеролога чи ендокринолога. Комплексний підхід допоможе якнайшвидше вирішити проблему.

А ці поради стануть у пригоді всім:

  1. Зволожуй шкіру лише легкими кремами (тобі їх теж має підібрати фахівець). Відмовся від великої кількості косметики та щільних тональних засобів, які закупорюють пори. І не переборщуй зі скрабами для обличчя та тіла.
  2. Вибирай засоби для свого типу шкіри, які делікатно очищають та знижують вироблення себуму. Якщо користуєшся тоніком для обличчя, то в його складі не повинно бути спирту.
  3. Чи не зловживай різними стайлінгами для волосся. Пінка та гелі можуть потрапити на шкіру та закупорити пори.
  4. Уникайте прямих сонячних променів, захищайте шкіру від УФ-випромінювань.
  5. Включи у свій раціон більше цільнозернових круп, овочів, нежирного білка (яловичина, птиця, риба) та рослинних олій із вмістом омега-3 жирних кислот, а також пий достатню кількість чистої води.

Навіть якщо на твоїй шкірі немає висипу вугрів, є мінімум три причини, з яких тобі варто сходити до косметолога.

Вони з’являються на крилах носа та щоках, на лобі та підборідді. Не обходять стороною спину, плечі та груди. Чорні точки або комедони – одна з найпоширеніших проблем зі шкірою. Якщо всі твої спроби позбавитися цих дефектів зазнали провалу, прочитай цю статтю. Певно, ти робиш щось не так. Комедони – це забруднення в порах шкіри, що…

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *