Кислі щі на яловичій грудинці
- by admin
Щи люблять багато хто, а от кислі розкуштували не всі. Спробуйте зварити суп за цим рецептом і ваші домашні обов’язково його полюблять.
Інгредієнти:
- Грудинка яловича з кісточкою – 500 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Квашена капуста – 300 г
- Капустяний розсіл – 100 мл
- Картопля молода – 200 г
- Часник – 2 зубчики
- Кріп – 4 гілочки
- Вершкове масло – 30 г
- Соняшникова олія – 20 мл
- Зелень – за смаком
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Заздалегідь поставте відварюватися грудинку. Доведіть до кипіння бульйон, а потім варіть до готовності м’яса на невеликому вогні, не забуваючи постійно знімати пінку для прозорості бульйону.
- Цибулину очистіть від верхнього лушпиння, розріжте на дві частини і покладіть одну половинку зрізом вниз на суху сковороду. Підсмажте до золотистої скоринки або обпікніть зріз за допомогою газового пальника. Викладіть цибулину в каструлю з яловичим бульйоном та м’ясом. Додайте 1-2 лаврові листочки.
- Квашену капусту наріжте на короткі шматочки.
- Розігрійте в сковороді невелику кількість олії. Викладіть квашену капусту. Коли капуста трохи підрум’яниться, влийте в сковороду розсіл. Залишіть нудитися на мінімальному вогні.
- Картоплю наріжте скибочками середньої величини і викладіть у бульйон до м’яса.
- Половину цибулини, що залишилася, очистіть і наріжте дрібним кубиком.
- Дістаньте м’ясо з бульйону за 10 хвилин до готовності, перекладіть у глибоку ємність, залийте холодною водою, остудіть і зніміть з кістки. Наріжте довільними шматочками і надішліть доварюватися в каструлю на 10-15 хвилин. Обсмажену цибулину вийміть із бульйону.
- Додайте в суп нарізану цибулю і протушчену капусту, поперчіть і варіть на повільному вогні.
- Подрібніть часник. Наріжте зелень.
- Додайте в щі часник, шматочок вершкового масла і нашатковану зелень. Перед подачею дайте супу настоятися.
Щи люблять багато хто, а от кислі розкуштували не всі. Спробуйте зварити суп за цим рецептом і ваші домашні обов’язково його полюблять. Інгредієнти: Грудинка яловича з кісточкою – 500 г Цибуля ріпчаста – 1 шт. Лавровий лист – 2 шт. Квашена капуста – 300 г Капустяний розсіл – 100 мл Картопля молода – 200 г…
У цьому жіночому блозі https://ecochic.com.ua/, теж читала дуже смачний рецепт щі.