Кислі щі на яловичій грудинці

Щи люблять багато хто, а от кислі розкуштували не всі. Спробуйте зварити суп за цим рецептом і ваші домашні обов’язково його полюблять.

Інгредієнти:

  • Грудинка яловича з кісточкою – 500 г
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Квашена капуста – 300 г
  • Капустяний розсіл – 100 мл
  • Картопля молода – 200 г
  • Часник – 2 зубчики
  • Кріп – 4 гілочки
  • Вершкове масло – 30 г
  • Соняшникова олія – 20 мл
  • Зелень – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком

Кислі щі на яловичій грудинці

Спосіб приготування:

  1. Заздалегідь поставте відварюватися грудинку. Доведіть до кипіння бульйон, а потім варіть до готовності м’яса на невеликому вогні, не забуваючи постійно знімати пінку для прозорості бульйону.
  2. Цибулину очистіть від верхнього лушпиння, розріжте на дві частини і покладіть одну половинку зрізом вниз на суху сковороду. Підсмажте до золотистої скоринки або обпікніть зріз за допомогою газового пальника. Викладіть цибулину в каструлю з яловичим бульйоном та м’ясом. Додайте 1-2 лаврові листочки.
  3. Квашену капусту наріжте на короткі шматочки.
  4. Розігрійте в сковороді невелику кількість олії. Викладіть квашену капусту. Коли капуста трохи підрум’яниться, влийте в сковороду розсіл. Залишіть нудитися на мінімальному вогні.
  5. Картоплю наріжте скибочками середньої величини і викладіть у бульйон до м’яса.
  6. Половину цибулини, що залишилася, очистіть і наріжте дрібним кубиком.
  7. Дістаньте м’ясо з бульйону за 10 хвилин до готовності, перекладіть у глибоку ємність, залийте холодною водою, остудіть і зніміть з кістки. Наріжте довільними шматочками і надішліть доварюватися в каструлю на 10-15 хвилин. Обсмажену цибулину вийміть із бульйону.
  8. Додайте в суп нарізану цибулю і протушчену капусту, поперчіть і варіть на повільному вогні.
  9. Подрібніть часник. Наріжте зелень.
  10. Додайте в щі часник, шматочок вершкового масла і нашатковану зелень. Перед подачею дайте супу настоятися.

Щи люблять багато хто, а от кислі розкуштували не всі. Спробуйте зварити суп за цим рецептом і ваші домашні обов’язково його полюблять. Інгредієнти: Грудинка яловича з кісточкою – 500 г Цибуля ріпчаста – 1 шт. Лавровий лист – 2 шт. Квашена капуста – 300 г Капустяний розсіл – 100 мл Картопля молода – 200 г…

Comments

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *