Солдат повернувся до ладу. Тренування після тривалої перерви

У навколоспортивних колах популярна думка, що тренування закидають лише ледарі з повною відсутністю сили волі. Навіть якби це було так, найзапекліші ледарі мають право на другий, третій і скільки завгодно шансів доти, доки в них залишилося бажання розпочати і віра в перемогу.

До того ж, спортивні паузи загрожують навіть відповідальним і мотивованим атлетам: адже на паузу не можна поставити життя. Народжуються діти, йдуть близькі, трапляються переїзди та хвороби, депресії та втрати мотивації.

Але, хоч би що, все це пішло в минуле. Ви знову стоїте на порозі зали та сповнені рішучості повернути свою прекрасну форму. Як це зробити безболісно і напевно? Ми з https://standre.com.ua вам розповімо.

Знайти та враховувати причину перерви

Ситуації справді бувають різними. Соромитися не потрібно, навіть якщо Ви закинули зал від нападу лінощів і ненажерливості. Однак пам’ятати про це доведеться: робота над помилками – найкращий спосіб не зійти з дистанції.

Якщо Вас збила їжа – потрібно перед поверненням викинути всю погань, набити будинок корисними продуктами та видалити програми доставки. Якщо причиною перерви став декрет – потрібно спочатку знайти жертву, яка сидітиме з дитиною мінімум 3 рази на тиждень по 3 години. Згідно зі статистикою, першопричина відмови від занять, якщо її не усунути, наздоганяє та збиває більше половини качалкових рецидивістів. Важливо не потрапити до цього гуртка аутсайдерів, а для цього всі проблеми, які призвели до відмови від зали, потрібно вирішити до повернення.

Тренування після тривалої перерви

Перший політ

Перше тренування після тривалої перерви – це проба пера. По суті, це навіть не силова в повному розумінні слова, а швидше дослідження та розуміння своїх можливостей.

Найбільша і найчастіша помилка тих, хто повернувся – робити вигляд, що нічого не трапилося. Деякі примудряються навіть з порога увірватися у процес зі спробами надолужити, наздогнати та перегнати. У кращому випадку такий підхід загрожує крепатурою та небажанням навіть дихати від втоми, у гіршому – серйозною травмою та тривалим відновленням.

Новий режим

Перші 2 місяці після повернення всім блудним папугам рекомендується займатися не частіше 2-3 разів на тиждень.

Це – вступний період, який допомагає організму адаптуватися і згадати, що колись він був витривалий, сильний і енергійний.

Ті, хто щадить у цей час має бути все: кількість підходів, вправ, кілограм на грифі, хвилин для відпочинку.

Навіть якщо здається, що ти готовий рвати і підкорювати, не варто поспішати.

Поспішати нікуди. Два – три відновлювальні місяці – ніщо в порівнянні з довгим спортивним життям.

Тренування після тривалої перерви

Якщо травма змусила втекти

Травмовані повернуті – найскладніша з категорій. Діти, депресії та напади ненажерливості не несуть таких очевидних фізичних наслідків. Спортивна травма накладає відбиток протягом усього життя.

Змиріться з тим, що програму тренувань доведеться переглянути. На час вступного періоду травмований м’яз (суглоб) доведеться майже вимкнути. Надалі навантаження потрібно додавати буквально по краплі. Це як подорож на велосипеді із заклеєною покришкою. Будь-якою дорогою вже не поїздиш, тільки гарним асфальтом, дивлячись в обидва, чи немає де цвяха.

Основні правила повернення:

  • Будь готовий до солідного відкату в силі, витривалості, швидкості. Швидше за все, ти втратив набагато більше, ніж гадаєш.
  • Починай із тренувань фулбаді. Розбивати заняття на окремі м’язові групи поки що зарано.
  • Чи не відмовляйся від спортивного харчування, вітамінів. Зараз складний період для організму, його потрібно підтримати.
  • Наголошуйте на кардіо. Спочатку потрібно повернути витривалість і лише потім нарощувати силові.
  • Не порівнюй себе з минулим собою. Обійшли лічильники. Дивись тільки на те, наскільки ти кращий, ніж учора, і не думай про те, яким був два роки тому.
  • Не відчувай провини і сорому за догляд, не дорікай собі за те, що повернення важко вбудовується в життя.
  • Ти просто тренуєшся, стаєш здоровішим і усвідомленішим.

Нехай твоє возз’єднання із залою пройде якомога м’якше і непомітніше. Якщо вже замислюєшся про повернення, але поки що боїшся, почати можна і вдома.

У навколоспортивних колах популярна думка, що тренування закидають лише ледарі з повною відсутністю сили волі. Навіть якби це було так, найзапекліші ледарі мають право на другий, третій і скільки завгодно шансів доти, доки в них залишилося бажання розпочати і віра в перемогу. До того ж, спортивні паузи загрожують навіть відповідальним і мотивованим атлетам: адже на…

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *