Паста з курячої грудки для початківців

Якщо ви хочете приготувати ситну, смачну страву з простих і доступних за ціною інгредієнтів, то відмінним вибором стане відвідування блогу https://domix.kiev.ua/. Ну, а паста з курки теж чудово підійде і на обід, і на вечерю. Для зв’язування компонентів та надання ніжності текстури до складу страви обов’язково потрібно включити соус. Він може бути вершковим, томатним, кисло-солодким. Загалом все залежить від особистих переваг! Страва вийде з будь-яких видів пасти. Можна використовувати спагетті, фузілі, пенне. Важливо лише, щоб паста чудово вбирала соус.

Пасту слід відварювати до напівготовності. Від тепла соусу вона дійде до консистенції. Використовувати макаронні вироби слід із твердих сортів пшениці. Саме вони легше засвоюються і не позначаються на фігурі зайвими кілограмами. Паста має досить високий глікемічний індекс. Тому вага порції слід обмежувати. Завдяки наявності у складі курячої грудки зробити це легко. Адже м’ясо птиці чудово насичує та забезпечує організм необхідними поживними елементами.

Паста з курячої грудки для початківців

З цим рецептом впораються навіть недосвідчені кухарі. Він простий. При цьому завдяки вершковому соусу виходить вишуканим. Тому таку страву можна приготувати для святкового столу чи романтичної вечері. Важливо використовувати якісні інгредієнти. Курячі грудки краще купувати охолодженою. Так вона вийде ніжнішою та соковитішою. Досвідчені італійські кухарі не рекомендують промивати пасту холодною водою. Якщо вона зварена у достатній кількості води, вона не злипатиметься. Звичайно, за умови, що продукт якісний, тобто із твердих сортів пшениці.

Будь-яка паста чудово поєднується із сиром. Найкраще використовувати пармезан. Він чудово плавиться, але не тягнеться. Тому страва буде зручно їсти. Свіжа зелень також стане чудовим доповненням. Для приготування соусу нам знадобляться коров’ячі вершки середньої жирності. Найкраще використовувати продукт 15-20% жирності. В іншому випадку страва вийде дуже жирною. Якщо вершків немає, то підійде і сметана, розбавлена водою. Але в цьому випадку соус набуде трохи кислуватий присмак. За бажання страву можна доповнити креветками чи грибами.

Інгредієнти:

  • Макаронні вироби – 250 г;
  • Куряче філе – 300 г;
  • Цибуля – ½ головки;
  • Часник – 2 зубчики;
  • Вершки – 250 мл;
  • Сіль, перець, прованські трави – до смаку;
  • Тертий пармезан – 70 г;
  • Рослинна олія – 2 ст.л.

Паста з курячої грудки для початківців

Спосіб приготування:

  1. У сковороді розігріваємо рослинне масло, обсмажуємо в ньому цибулю до м’якості, потім додаємо часник і томимо буквально 1 хвилину;
  2. Додаємо до овочів нарізану невеликими шматочками курячу грудку. Обсмажуємо птаха на сильному вогні. Бажано, щоб вона вкрилася апетитною скоринкою. Після цього сковороду можна накрити кришкою та гасити птаха 5-7 хвилин;
  3. Поки курка гаситься, відварюємо в підсоленій окропі макарони до напівготовності. Дивимося на рекомендації виробника та знімаємо пасту з вогню за 2 хвилини від вказаного часу. Макарони відкидаємо на друшляк;
  4. До курки додаємо вершки. Стомлюємо соус до кипіння, постійно помішуємо. Через 3 хвилини додаємо спеції та пармезан. Томимо блюдо на слабкому вогні ще 2-3 хвилини;
  5. Додаємо до соусу відварені макарони. Страву перемішуємо. Готуємо 2-3 хвилини та знімаємо з вогню;
  6. Розкладаємо пасту по тарілку та подаємо до столу. Можна доповнити пасту свіжою зеленню.

Якщо ви хочете приготувати ситну, смачну страву з простих і доступних за ціною інгредієнтів, то відмінним вибором стане відвідування блогу https://domix.kiev.ua/. Ну, а паста з курки теж чудово підійде і на обід, і на вечерю. Для зв’язування компонентів та надання ніжності текстури до складу страви обов’язково потрібно включити соус. Він може бути вершковим, томатним, кисло-солодким.…

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *